Hyttfjädring och sidonivellering avgjorde för Åkedals lantbruk

Hyttfjädring och sidonivellering avgjorde för Åkedals lantbruk

När Mats Carlqvist skulle investera i en ny teleskoplastare till sitt lantbruk var det hyttfjädring och sidonivellering som avgjorde till Merlos fördel. Det blev en TF45.11 som idag spelar en viktig roll i verksamheten.  

Mats Carlqvist driver Åkedals lantbruk med 300 nötdjur på Västgötaslätten, i närheten av Skara. Han har även 250 hektar åkermark, där det mesta som odlas går till djurens foder, men en del spannmål säljs vidare.

– Det jag var ute efter var en stor maskin som kunde lyfta högt och som jag kunde nå långt framåt med, till ströbäddarna, berättar han.

För ett och ett halvt år sedan fick han sin Merlo TurboFarmer TF45.11, en maskin som når 11 meter och har en lyftkapacitet på upp till 4,5 ton.

– Jag använder maskinen i snitt två timmar varje dag, främst vid utfodring. Jag har en balklämma och åker ut och hämtar balar med den. Det är smidigt att den har en hitchkrok så att jag kan haka på en vagn bakom också, säger han.

Förutom räckvidd var komfort en viktig aspekt i valet av maskin. Mats Carlqvist är mycket nöjd med komforten i sin TF45-11, trots att han är ganska lång får han plats i hytten och att maskinen dessutom har både hytt- och bomfjädring gör den betydligt behagligare att arbeta i.

– Även sidonivelleringen är en funktion som jag uppskattar mycket och som jag ofta använder mig av. Det har jag inte hittat på någon annan maskin i den här storleksklassen, säger han.

Maskinen har körts i snart 1 000 timmar och när det gäller service har Mats Carlqvist bara positivt att säga om leverantören AB Hüllert Maskin.

– De är snabba på att komma ut om man har problem och löser det snabbt. Jag är väldigt nöjd, säger han.

Innan köpet åkte han och provkörde maskinen på Hüllerts anläggning i Vara. Han kände snabbt att maskinen skulle passa i verksamheten och beställde den med stora BM-fästet för att kunna använda de redskap som han redan hade.

– Jag köpte till en skopa, totalt har jag fyra olika skopor, pallgafflar, balklämma och balspjut bland annat. Eftersom jag har en traktor med stora BM-fästet så var det smidigt att ha samma fäste även på teleskoplastaren och kunna dela på redskapen, säger han.


Läs mer om TF45.11 här!

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se

Ola Ågren

Säljare - Castloaders
  • Skaraborg
073-382 00 09
ola.agren@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se
Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se
Sök