Grönt val givet för ”Grönan”

Grönt val givet för ”Grönan”

Bakom kulisserna på Gröna Lund jobbar en Merlo TF50.8 TCS med allt från soptömning till varuleveranser. Räckvidd och smidighet är två viktiga faktorer för en maskin som arbetar på ett nöjesfält.

I normalfallet skulle Gröna Lund öppnat för säsongen den 25 april. På grund av omständigheter kring Covid-19, har Gröna Lunds premiär skjutits upp tillsvidare. Bakom kulisserna fortsätter dock arbetet med att förbereda öppningen av parken. Gröna Lund har i år hjälp under förberedelserna av deras sprillans nya Merlo TF50.8 TCS som levererades i november i fjol.

– Den funkar jättebra. Framförallt är den smidig och lätt ta sig fram med. Och så sitter man skönt i den, berättar maskinföraren Dejan Stanojkovic.

Maskinen har man valt främst med tanke på dess flexibilitet och smidighet. För tillfället används den mestadels med gafflar för att transportera saker runt i nöjesparken.

– Vi tar emot mycket varuleveranser och kör ut dem i parken, både innan säsongsöppningen och sedan tidiga morgnar innan vi öppnar för besökare, säger Dejan Stanojkovic.

Just för tillfället har han tagit emot en pall med sopsäckar som ska köras till rätt plats för förvaring. Senare ska han bland annat köra ut papperskorgar till olika platser runt om i nöjesparken.

– Tidigare körde vi med lastmaskin och det är ett stort lyft att kunna nå betydligt högre nu än tidigare. Det är trångt inne i parken och ibland behöver man kunna lyfta över saker, fortsätter han.

Till maskinen har man valt extra långa gafflar, framförallt för att kunna se gaffelspetsarna lättare. Framtill har man också hjälp av en flyttbar kamera som kan sättas där man behöver den för just det arbetsmoment som ska utföras.

– Vi valde att utrusta maskinen med tre kameror, en bak, en på sidan av bommen och en fram. Sikten är viktigt, det är som sagt trångt inne på området och det är ofta människor i rörelse runt maskinen, även om vi aldrig kör med den när parken är öppen för besökare, säger Jimmy Lindell.

Att köra teleskoplastare är en ny erfarenhet för alla som jobbar på parksupporten.

– Vi fick gå en utbildning för att få förarbevis för den. Den var lite ovant i början, men man kommer in i det ganska snabbt, säger Dejan Stanojkovic.

Merlo 50.8 väger 8,8 ton och ingår i Heavy Duty-programmet. Den lyfter 5 ton till en maximal lyfthöjd på 8 meter. Maskinen levereras med hyttfjädring CVT-transmission och nivellering

Text & foto: Ann-Louise Larsson

 


Här kan du läsa mer om TF50.8!

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök