Säkrare materialhantering ovan och under jord med Merlo

[2021-01-05]

Säkrare materialhantering ovan och under jord med Merlo

Hos Hedins Hjulgrävmaskiner i Jokkmokk har säkerheten alltid varit i fokus. Bolaget startades 1974 av Sture Hedin och drivs idag tillsammans med sönerna Micael och Niclas Hedin. Sedan starten har man riktat in sig mot entreprenad inom skyddsarbeten och jobb i berg och tunnlar. Idag består Hedins maskinpark av cirka 30 entreprenadmaskiner av olika märken och modeller.

Familjeföretaget har sedan starten specialiserat sig på tunnlar och bergrum och har varit verksamma under jord i över 46 år. Verksamheten bedrivs över hela landet och har nischat in sig på arbetet med- och- i berget. Dom ägnar sig bland annat åt säkrare och bättre byggande i berg, tunnlar, bergrum och andra utrymmen. Även skyddsarbeten, mekanisk bergsskrotning och diverse bilningsarbeten i gruvor, bergrum samt väg- och järnvägstunnlar.

Sedan 1990 har Hedins Hjulgrävmaskiner bedrivit stor del av sin verksamhet i Stockholm. Företagets första teleskoplastare införskaffades redan under 90-talet, då man var tidigt ute med att se fördelarna med de unika egenskaperna hos teleskoplastaren som maskintyp. Hedins investerade 2004 i sin första runtomsvängande teleskoplastare från Merlo.

Under våren 2018 utökade företaget sin maskinpark med två nya Merlo R40.18S. Dessa två maskiner har varit placerade vid arbetet av Förbifart Stockholm sedan dess. Förbifart Stockholm är en påbörjad ny motorvägsförbindelse för E4 genom västra Stockholm och planeras pågå under cirka fjorton år med trafikstart 2030. De CE-godkända personkorgarna har underlättat arbetet under jord och varit en viktig del i säkrare drift. Av vägens 21 km går drygt 18 km i tunnel för att skona viktiga miljö- och kulturvärden.

I och med lanseringen av nya Roto S Plus-serien, valde Hedins att investera i en R50.26 S Plus, som även den anslutit till arbetet vid Förbifart Stockholm. Den senaste modellen i nya Roto S Plus-serien har unika egenskaper och uppdaterade kännetecken.

– Den nya Merlon har flera stora förbättringspunkter som gör jobbet enklare och trevligare, säger Niclas.

Den nya modellen sticker ut i mängden för dess nya hytt med exceptionell komfort och dess utformning för säkerställd säkerhet och förbättrad prestanda. Den nya modellen lanserades under 2020 och är utrustad med en ny tiltbar hytt som försetts med ny mjuk tilthydraulik och ny chassifjädring.

– Merlos nya R50.26 S Plus är helt outstanding! Den nya hytten där förarmiljön helt klart blivit mycket bättre jämförelsevis med tidigare modeller. Maskinens nya hydraulik är följsam och har förbättrats oerhört och gör maskinen riktigt trevlig att arbeta med, avslutar Niclas.

R50.26 S Plus har maximal lyftkapacitet på 4500 kg och maximal lyfthöjd 25,9 m.

Hüllert Maskin tackar för fortsatt förtroende och önskar Hedins Hjulgrävmaskiner stort lycka till i deras fortsatta arbete.

 


Läs mer om R50.26 S Plus här!

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök