Ny lansering av Merlo P40.13 Plus

Ny lansering av Merlo P40.13 Plus

Snart släpps den nya Merlo P40.13 Plus ut på marknaden i Sverige. Den nya modellen är senast i raden av Panoramic-serien och kännetecknas av hög lyftkapacitet, komfort och säkerhet. Med flera nya och uppdaterade attribut är detta en teleskoplastare med hög potential.

Panoramic 40.13 Plus har utvecklats för att erbjuda en högteknologisk nivå när det kommer till effektivitet, prestanda och användbarhet, för att tillfredsställa de mest krävande operatörerna. Motorn, i överensstämmelse med Steg 4 Final föreskrifterna, levererar en effekt på 75 kW-101 hK. I kombination med den hydrostatiska transmissionens elektroniska styrsystem EPD, garanteras en maximal hastighet på 40 km/h och låg bränsleförbrukning.

P40.13 Plus är användarvänlig och enkel att manövrera. Merlo har utvecklat sortimentet för att tillgodose behoven hos varje byggarbetsplats, hyresföretag och satsat på viktiga funktioner för att garantera prestanda och ekonomisk effektivitet. Dessa egenskaper garanterar säkerhet, god manövrering, produktivitet och låg bränsleförbrukning vid användning. Den uppdaterade modellen har en ny större display med ett intuitivt och lättanvänt lastdiagram. Föraren får en tydlig indikation om hur långt respektive högt maskinen kan lyfta innan den blir överlastad. ”Adaptive Load management”-systemet samlar in information och analyserar i realtid och skapar därefter ett matchande lastdiagram. På den nya LCD-displayen får föraren en visuell och lätt överskådlig bild på lasthanteringssystemet.

Den nya hytten har god sikt, generösa dimensioner och är monterad för att minska vibrationer och maximera komforten. Bomfjädringen (BSS) finns som tillval som skyddar lasten under transport och upprätthåller hög körkomfort. P40.13 Plus har ett helt nytt värme och ventilationssystem vilket bidrar till god arbetsmiljö både vinter och sommartid.

Stödbenen har fått en steglös proportionell manövrering. På denna modell finns nivåregleringen integrerad i chassit som standard. Det gör det möjligt för operatören att kompensera marklutningarna för att arbeta i total säkerhet. I sluttande terräng kan operatören korrigera lutningen med 8% på varje sida.

Modellen är utrustad med en elektronisk kapacitiv joystick. Sensorer känner automatiskt av förarens hand när den håller i joysticken vilket tar bort behovet av ett så kallat ”dödmansgrepp”. Föraren väljer körriktning med hjälp av en switch i joysticken. Dessa knappar är lättillgängliga och ergonomiskt utformade.

Merlos teleskoplastare levereras med ett BM fäste för att tillgodose förarnas behov. Inför den nya P40.13 Plus har ”Volvo”-fästet uppdaterats med dubbelverkande låskolvar och varningsflaggor som indikerar när redskapet är låst.

 

5 snabba P40.13 Plus

*Max. lyftkapacitet 4 ton, max. lyfthöjd 12,5 m, max räckvidd 8,74 m

*Motor Deutz TCD3.6

*Kapactitiv joystick

*Nykonstruerade axlar och nav

*PLUS indikerar att modellen har blivit utvecklad för att erbjuda en hög nivå av teknologi, effektivitet, prestation och mångsidighet för att passa de mest kräsna förarna.

 

Läs mer om P40.13 Plus!

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök