Treemme

Treemme är Merlos mångsidiga, redskapsbärare för alla säsonger. Maskinen har fyra punkter för montering av redskap, samt kraftuttag (PTO) fram och bak.

Treemme är konstruerad och byggd av Merlo i Italien där man betraktar den som en mycket användbar 4-säsongsmaskin. Nu har tekniken och utformningen uppgraderats och i den nya modellserie som lanseras i år har Treemme utvecklats till den kanske mest ändamålsenliga redskapsbäraren på marknaden.

Som maskintyp tar Treemme – med sin design och maskinella layout – sikte på att fungera som en effektiv och mångsidig redskapsbärare. Treemme har fyra fästpunkter för redskap – bak och fram, på högersidan och framtill mellan hytten och fronten.

Klicka på de olika broschyrerna nedan för att läsa mer om de olika modellerna

treemme_mc.png

treemme_r_s.png

treemme_x.png

En av Treemmes starkaste egenskaper är just att den för många arbetsuppgifter är mer ändamålsenlig att bära redskap, jämfört med andra maskiner. Den är som konstruktörerna i Italien säger ”professionellt färdig”.

Om man jämför med jordbrukstraktor eller hjullastare som bär slåtteraggregat eller slunga, så är Treemmen byggd för dessa ändamål, medan lösningarna på traktorn eller lastaren är sämre. Tunga redskap skapar i de fallen sned viktfördelning eller för hårda belastningar på kraftuttagen.

Ett exempel är viktfördelningen vid användning av klipparm och aggregat för vägkantsslåtter, som Treemmen klarar utan att snedbelastas. Ett annat är trepunktsfästet fram som är byggt och dimensionerat för att skjuta tunga redskap framför sig, till exempel snöslunga.

Treemme har Merlos väl beprövade hydrostatiska, steglösa transmission med max transporthastighet på 40 km i timmen. Den har fyrhjulsstyrning och permanent fyrhjulsdrift.

Läs om Treemme MM 150 VR i Merlonews.

teleskoplastare_merlonews_2013_1.png

frilagd_treemme.jpg

Se filmen från lanseringen av Treemme MM135MC nedan