Smidighet viktigt när Göran Forsbergs Åkeri köpte ny maskin

[2021-03-10]

Smidighet viktigt när Göran Forsbergs Åkeri köpte ny maskin

Smidighet och framkomlighet var de viktigaste punkterna när Göran Forsbergs Åkeri AB i Luleå skulle köpa en ny teleskoplastare. Valet föll på en Merlo Roto 40.18S, som nu körts ungefär 1 000 timmar.

Göran Forsbergs Åkeri AB i Luleå har lång erfarenhet både i branschen och av Merlo som varumärke. Företaget startade 1963 och har idag sju maskiner i maskinparken, varav fyra stycken är teleskoplastare från Merlo i storlekar från 60.24 till 40.21 och nu alltså även en R40.18S.

– Jag är väldigt nöjd med den service som vi får av AB Hüllert Maskin. Vi är nöjda med maskinerna också på det stora hela, säger företagets ägare Göran Forsberg.

Merlo R40.18S är det senaste och minsta tillskottet i maskinparken. Den körs om dagarna av Urban Bäckström, som sedan ett halvår tillbaka hjälper till med bygglogistiken åt NCC som utför en stor renovering av en byggnad tillhörande universitetet i Luleå.

– Framförallt är det smidigheten som är viktig när man är på ett bygge som det här. Den här maskinen är lätt att ta sig fram med och man når upp till femte våningen utan problem, ibland även sjätte våningen. Jämför man med till exempel vår 60.24 så är den betydligt smidigare ”i kroppen” när man ska ta sig fram samtidigt som du ändå har en bra räckvidd, säger han.

Om dagarna hjälper han till att både lyfta in nytt material men även lyfta ut utrivet material ur universitetslokalerna. Det är ett stort projekt, som kommer att pågå i minst ett och ett halvt till två år framåt i tiden.

Företagets Merlo R40.18S levererades vid midsommartid förra året och har varit i arbete sedan dag ett. Mätaren har precis passerat 1 000 driftstimmar, berättar Urban Bäckström.

– Det har inte varit några problem med den alls, jag är väldigt nöjd. Man sitter bra i hytten, jämför man med de tidigare maskinerna så är det stor skillnad i hytten. Det går att sitta bekvämt och de har fått till ventilationen så att inte rutorna immar igen längre, säger Urban Bäckström.

Totalt jobbar fem anställda på Göran Forsbergs Åkeri AB och de flesta håller på med olika typer av logistikuppdrag på byggen runt om i Luleå.

Hüllert Maskin har ett etablerat servicenätverk från norr till söder för att säkerställa tryggt maskinägande. Bröderna Jönsson Maskinservice & Allrep i Luleå servar och underhåller de gröna maskinerna hos Göran Forsbergs Åkeri AB. Du hittar din närmaste serviceverkstad här.

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök