Om Hüllert Maskin

Ledande leverantör av teleskoplastare

I över 75 år har vi på Hüllert Maskin i Vara försett hela Sverige med förstklassiga maskiner för lantbruk, bygg och industri – alltid med bästa tänkbara support och service i köpet. 1980 sålde vi vår första teleskoplastare och sedan 1995 är Hüllert Maskin generalagent för Merlo teleskoplastare i Sverige. Vi har sålt och servat maskiner i över 80 år och med det kommer en gedigen erfarenhet och samlad kompetens som gör att våra kunder återvänder och att allt fler testar Merlo teleskoplastare i sina verksamheter.

Hüllert Maskin i Vara

Hüllert Maskins huvudkontor är beläget i Vara, 10 mil nor om Göteborg intill E2O. Vi har ett rikstäckande nät av både säljare och serviceverkstäder. Du kan hitta våra lokalkontor och säljare i Bromölla, Göteborg, Karlstad, Stockholm och Umeå. (Länkar till lokalkontoren) Tillsammans jobbar vi ständigt på att leverera bästa tänkbara service till dig som kund, oavsett om det är support över telefon eller service ute på fält. Våra medarbetare besitter en stor kunskap, erfarenhet och spetskompetens när det kommer till teleskoplastare.

Lyft med oss!

Vi på Hüllert Maskin ser en stor potential för teleskoplastare på den svenska marknaden. Teleskoplastaren är ett multiverktyg inom både industri, bygg och lantbruk. Där många förr valde den konventionella hjullastaren, redskapsbäraren, trucken, kranen eller traktorn för sin materialhantering ser vi nu hur många istället går över till en teleskoplastare. Tillsammans med olika typer av redskap kan en teleskoplastare anpassas till att lösa många olika uppgifter som förr krävde flera olika maskiner. Kort sagt med en maskin från Merlo ökar användningsgraden och lönsamheten.

Ett tryggt maskinägande

Vårt mål är att leverera marknadens bästa kundresa. Med en service och eftermarknad i världsklass, är vi noga med att våra kunder ska få den bästa upplevelsen med oss. Det innebär att du som kund alltid kan räkna med att snabbt kunna få support och återkoppling.

Vara Maskinimport

Tillsammans lyfter vi våra kunder! AB Hüllert Maskin ingår i samma koncern som Svenska Jekko AB och Ottosson Truck AB. Koncernen ägs av moderbolaget Vara Maskinimport AB. Svenska Jekko AB är generalagent för Jekko minikranar och Ottosson Truck AB är generalagent för Hyundai truckar.
Ladda ner VMI Koncernfolder här!

Hüllert historia

1945 – Lars Hüllert grundar AB Hüllert Bil & Maskin i Nossebro. Vid denna tid kostade en Allis- Chalmers B, 16 ,5 Hk 4450 kronor. Första året såldes inte mindre än 126 stycken.
1951 – Vi säljer Sveriges första hydrauliska grävmaskin och tar klivet in i jordförflyttningsbranschen.
1952 – För de nordiska förhållandena passade emellertid den norskbyggda HAM-JERN maskinen bättre. Under en tio-årsperiod såldes flera hundra HAM-JERN aggregat. ”En HAM-JERN ersätter femton spadar”.
1962 – Hüllert Maskin bygger egna traktorgrävaren Warras.
1967 – Flyttar verksamheten till nuvarande fastighet i Vara.
1973 – Hüllert Maskin blir återförsäljare för JCB i Västsverige.
1980 – Såldes den första teleskoplastaren.
1995 – Vi blir generalagenter för Merlo!
1995 – Familjen Burge blir ägare till Hüllert Maskin.
2002 – Merlo blir marknadsledande i Sverige!
2005 – Förvärv av fastigheten i Vara!
2007 – Vi får en stor order från Försvarsmakten!
2012 – Byggnation av utställningshall, övningsfält och ny verkstad på huvudkontoret i Vara.
2016 – Säljer den 1000:e Merlon i Sverige.
2018 – Förvärv av Ottosson Truck, generalagent för Hyundai gaffeltruckar. Svenska Jekko blir generalagent för Jekko minikranar i Sverige.
2020 – Hüllert Maskin firar 75 år som företag! Och 25 år som generalagent för Merlo!

Lediga jobb

Spontanansökan

Mejla din ansökan och CV till ansokan@hullert.se

Sök