Kundreportage – Linnés och Hüllert har hängt ihop i snart 30 år

Linnés och Hüllert har hängt ihop i snart 30 år

Tack vare smidiga affärer, snabb service och bra maskiner har Linnés i Kristinehamn hållit fast vid Merlo och AB Hüllert Maskin ända sedan 1995. Förra året köpte företaget två nya runtomsvängande Roto-maskiner och kommer att välja Hüllert även vid nästa maskinaffär.

 

Vid Färjestadsskolan i Karlstad jobbar maskinföraren Anders Karlsson i sin nya Merlo R50.30S Plus. Gipsskivor och takpapp ska lyftas upp till översta våningen och ankommande lastbilar ska lastas av och materialet transporteras till rätt ställe. En smidig maskin som lätt tar sig fram på området behövs, men även lyftkraft och kapacitet är viktiga egenskaper för att maskinen ska fungera på det här uppdraget.

Merlo R50.30S Plus är en av två nya Roto-maskiner som Linnés investerat i det senaste året. Den andra modellen, som nyligen levererats, är en R70.24 som i stort sett har samma egenskaper som 50.30, men kan lyfta tyngre – dock inte lika långt.

– Det som jag tycker är mest framträdande med de nya modellerna är hydrauliken. De är otroligt följsamma och tack vare att man har dubblat pumpar, en för drivningen och en för övriga funktioner, gör det att göra flera moment samtidigt utan att tappa kraft i någon rörelse. Bomdämpning är också nytt för den här modellen, det är stor skillnad mot förra modellen som inte hade det, framför allt när man kör på väg men även i det dagliga arbetet, säger maskinföraren Anders Karlsson.

Han har jobbat på Linnés sedan 1993 och trivs med en omväxlande vardag som ofta innehåller en hel del problemlösning. Anders har nu hunnit köra sin Merlo R50.30 S Plus i 1 300 timmar och slås av hur tyst maskinen är inne i hytten. Här tillbringar Anders större delen av sin arbetsdag, komfort och ljudnivå är viktigt för att trivas och för att kroppen ska orka med. Han upplever hytten på R50.30S Plus som bekväm och modern. Reglagen sitter bra placerade och är lättåtkomliga. I displayen har Anders full koll på lyftdiagrammet i realtid och det går att göra en hel del förarspecifika inställningar.

– Spakstyrningen är en detalj på den här maskinen som jag uppskattar mycket, det hade vi inte på den förra. Det är väldigt bekvämt att inte behöva släppa händerna från spakarna, jag använder det ofta, säger han.

Anders har uppdrag över hela Karlstad och transporterar sig en hel del längs vägarna. Maskinens köregenskaper är med andra ord väldigt viktiga för honom.

– Jag tycker att den går riktigt fint på väg, bränslemässigt är den snålare än föregångaren. Sikten är bra även åt höger och jag har även hjälp av tre kameror; en bak, en på höger sida och en flyttbar på bommen. Jag är väldigt nöjd. Det är en lättkörd maskin som är kul att köra.

Linnés har totalt åtta teleskoplastare från Merlo; från den minsta Merlo 25.6 till de nya R70.24 och R50.30 S Plus. Arbetsområdet sträcker sig från Karlskoga till Karlstad.

Daniel Linné är maskinansvarig i företaget, för honom är närhet till service och reservdelar faktorer som väger tungt i en maskinaffär.

– Det är en av de största anledningarna till att vi väljer att göra affärer med Hüllert Maskin. De är också väldigt lyhörda för våra önskemål och kan erbjuda oss det bästa som finns på marknaden. För oss är det viktigt att vara uppdaterade med det senaste, säger Daniel Linné.

Det är hans pappa Dan Linné som startade företaget för mer än 55 år sedan och inledde relationen med Hüllert Maskin 1995 när företaget blev importör av Merlo. Genom åren har Linnés köpt fler än 20 maskiner från Hüllert Maskin.

– Min pappa och Nils-Gunnar Burge på Hüllert fick väldigt bra kontakt, de ”talade samma språk” och det har fortsatt in i nästa generation, både på Hüllert och hos oss, säger han.

 

Närmast på tur att uppgraderas är någon av de mindre modellerna och självklart blir det Hüllert Maskin som får ta hand även om nästa maskinaffär.

 

– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete och kommer hålla fast vid Hüllert även i framtiden, säger Daniel Linné.

 

 

 

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök