På biogasanläggningen krävs en mångsidig maskin

På Scandinavian Biogas anläggning i Södertörn produceras omkring 80 GWh biogas om året, vilket motsvarar ungefär 8,8 miljoner liter bensin. För att sköta anläggningen krävs en maskin som både kan ta sig fram i trånga utrymmen, lyfta högt och tungt och kan användas till många olika arbetsmoment – en Merlo TF38.10 TTCS helt enkelt.

Scandinavian Biogas är en av Nordens största privata producenter av biogas. I Stockholm finns tre fullskaliga produktionsanläggningar som tillsammans producerar ungefär 300 GWh biogas och biogödsel, primärt för den svenska marknaden.

I slutet av förra året fick företagets anläggning i Södertörn sin nya Merlo TF38.10 TTCS, som ersatte en äldre modell i samma storlek.

– Jag tycker den funkar jättebra i vår verksamhet. Här krävs det en mångsidig maskin, som kan användas till allt från att ploga snö på vintern till att bära in kemikalietankar eller att lasta av en lastbil, säger driftteknikern Johan Arntsen, som också är maskinförare och en av dem som kört maskinen mest.

– Just nu har den gått ungefär 250 timmar, det är lite olika hur mycket vi kör den från vecka till vecka. Vissa perioder kan den stå nästan hela veckan, andra dagar går den från morgon till kväll, fortsätter han.

Till maskinen har man planeringsskopa, pallgafflar, vajerspel, jib och personkorg. Oftast körs den med gafflar men även de övriga redskapen behövs i verksamheten med jämna mellanrum. Vajerspelet används bland annat för att hantera omröraren, en slags stor visp, i matavfallstanken och personkorgen nyttjas oftast av elektrikerna, där en stege inte räcker till.

– Mångsidigheten var ett viktigt argument när vi valde maskin. Vi behöver kunna använda samma maskin till många olika uppgifter och det är enkelt med Merlon. Bara genom att byta redskap är det nästan som att man får en helt ny maskin, fortsätter han.

Framkomlighet och smidighet var andra viktiga faktorer i valet av maskin.

– Anläggningen är väldigt trångt byggt och det krävs en maskin som är smidig för att ta sig fram och kunna komma in genom portar på olika ställen. Det tycker jag att Merlo har lyckats väldigt bra med, säger Johan Arntsen.

Han berömmer också förarhytten och dess komfort. Ibland blir arbetsdagarna långa i maskinen och då är det viktigt att sitta bra och ha bra sikt runtom maskinen.

– Det är en väldigt trevlig maskin på alla sätt, så kan man summera den.


Här hittar du mer information om TF38.10!

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök