Kundreportage -Självklart att välja Merlo när Per startade eget

När Per Eklund efter mer än 15 år som anställd teleskoplastarförare tog steget till att bli egen företagare var det självklart att investera i en Merlo.

– Jag har kört Merlo sedan 2007 och har alltid varit väldigt nöjd, säger han.

 

Förra hösten började Per Eklund planera för att starta eget och under våren gjorde han slag i saken och startade Eklunds Lyft och entreprenad AB. Att det skulle bli en Merlo rådde inga tvivel om, däremot var det inte helt självklart från att början att köpa en fabriksny maskin.

– Jag höll på och tittade på en begagnad i samma storlek som den jag har nu, men den stack iväg i pengar och det var svårare att få finansiering för en begagnad maskin än att hyrköpa en fabriksny, förklarar han.

 

Valet föll på en Merlo 50.26 S Plus som Per valde mycket för dess smidighet i kombination med räckvidd.

– Framförallt är det viktigt för mig att kunna ta mig fram smidigt, det är ofta väldigt trångt på arbetsplatserna. Där har jag inte hittat någon som slår Merlo, säger han.

Merlo 50.26S Plus når 26 meter och det är fullt tillräckligt för de uppdrag som Per gör. Även lyftkapaciteten på fem ton räcker gott och väl.

– Jag har god marginal både när det gäller styrka och räckvidd. Oftast jobbar jag med serviceuppdrag på byggarbetsplatser, lyfta in material, lossa bilar och liknande. Det är sällan jag gör några riktigt tunga lyft. Hittills har jag inte fått något uppdrag där maskinens kapacitet inte räckt till, berättar han.

 

Per Eklund är baserad i Eskilstuna och ansluten till maskinförmedlingen m4. Han håller sig mestadels inom Eskilstuna och har haft fullt upp sedan dag ett.

– Sedan slutet av juli när jag fick maskinen har jag stått stilla kanske 4-5 timmar, så det är full rulle. Jag har även fått förfrågan om jag har en liten maskin som kan köra inne i garage, det kanske är nästa investering, funderar han.

Maskinen som Per valde fanns i lager hos AB Hüllert Maskin och kunde levereras snabbt så att Per kunde komma igång med sin verksamhet. Han är nöjd med kontakten med AB Hüllert Maskin under både försäljning, vid leverans och eftermarknad.

– Jag kommer absolut att handla av Hüllert igen. Men jag kommer fortsätta själv med min maskin ett tag så får vi hur det bär sig och om det kanske kan bli aktuellt att köpa fler maskiner och anställa någon i framtiden, säger han.


Nyfiken på Merlo teleskoplastare?

Här hittar du din lokala säljare som kan hjälpa dig med svar på dina frågor. 

 

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök