”Vi har väntat på en maskin i den här storleken”

[2021-02-15]

”Vi har väntat på en maskin i den här storleken”

Michael Gilbertsson, MG Bygg AB, är en av de första i Sverige som har köpt och fått den nya Merlo P50.18 Plus levererad.
– Framförallt valde vi den för kapaciteten. Det här är en storlek på maskin som vi har väntat på, säger Michael Gilbertsson.

Michael Gilbertsson i Vedum köpte sin första Merlo för mer än 20 år sedan. Maskinparken har under åren vuxit till att idag omfatta nio teleskoplastare från Merlo i olika storlekar och utformningar. Alla är utrustade med gafflar, kranarm och personkorg.

– Vi skulle inte klara oss utan teleskoplastarna i verksamheten. De går inte så många timmar om året, men för det vi använder dem till är de ovärderliga, säger Michael Gilbertsson.

Företaget bygger mestadels lantbruksfastigheter och industrilokaler i stora delar av västra och södra Sverige samt även i Norge. Mestadels används de till att lyfta byggmaterial, som takstolar och takplåtar med.

– Vår äldsta maskin är från 2003 och den har gått 5 500 timmar, i snitt kör vi kanske 300 timmar med våra maskiner. Den här nya storleken, 50.18, har vi längtat efter, säger han.

Michael Gilbertsson har drivit sitt företag i 30 år i år och har en nästan lika lång relation med AB Hüllert Maskin.

– Förutom att det är bra maskiner de säljer är närheten till service och reservdelar viktigt för oss, vi har bara någon mil till anläggningen i Vara, säger Michael Gilbertsson.

Alla anställda i företaget har förarbehörighet för teleskoplastarna och vem som använder maskinen beror på arbetsmoment. Michael har haft möjlighet att köra maskinen vid några tillfällen.

– Jag provade den lite i somras när vi hade den på demo. Då lyfte jag 3,3 tons betongelement med kranarmen och det gick riktigt fint. Vi är väldigt nöjda med maskinen och successivt ska vi byta ut hela maskinparken mot 50.18. Det skiljer så lite i pris mellan 40.17 och 50.18, så jag tycker det är värt att satsa på en maskin där vi får ut lite mer kapacitet, säger han.

Merlo P50.18 Plus kan lyfta fem ton med en maximal räckvidd på 18 meter. Maskinen lanserades under andra halvåret 2020 och hittills har det sålts en handfull av modellen i Sverige.

– Jag tror att det här kommer bli en volymmaskin, precis som Merlo 40.17 har varit, säger säljaren Thomas Larsson på AB Hüllert Maskin.

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se

Ola Ågren

Säljare - Castloaders
  • Skaraborg
073-382 00 09
ola.agren@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se
Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se
Sök