West 2000 utökar med den senaste modellen från Merlo

West 2000 utökar med den senaste modellen från Merlo

Med över 30 år i branschen har West 2000 AB utvecklat stor erfarenhet av maskinuthyrning och har nu investerat i den senaste modellen av Merlo. I början av oktober utökade företaget sin maskinpark med en R50.35 S Plus. Den nya maskinen blir den första i sitt slag att inta Karlstad och åkte strax efter leverans iväg på uppdrag till det pågående bygget av kafferosteriet Löfbergs nya produktionsanläggning i Välsiken i Karlstad.

Ove Johansson, vd och ägare av West 2000 har under många år varit en av Karlstads stora aktörer inom maskinbranschen. Hans företag hyr ut teleskoplastare, kranar, truckar och redskap till olika projekt i Karlstad och övriga Sverige. Med stor erfarenhet inom maskin- och däckbranschen, har Ove utvecklat ett gediget uthyrningsföretag med kompetenta maskinister. Ove Johansson kommer från början från Katrineholm men flyttade till Karlstad 2016 för att komma närmare verksamheten.

– Företaget utgår från Karlstad men vi har maskiner uthyrda till olika företag runt om i Sverige. Jag finns där projekten finns, säger Ove Johansson.

Det senaste tillskottet hos Ove är en av de nya modellerna ur Merlos S Plus-serie – nya R50.35 S Plus. För Ove var det lyfthöjden och räckvidden som gjorde just denna modellen intressant.

– Vi var ute efter en maskin som kunde nå längre och högre, säger Ove.

Det första uppdraget för den nya maskinen blir den pågående byggnationen av kafferosteriet Löfbergs som bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor i Välsviken i Karlstad. Bygget påbörjades våren 2019 och anläggningen planeras tas i drift vid årsskiftet 2020/2021.

– Jonas, vår maskinist kommer att arbeta vid rosteriet fram tills årsskiftet så som det ser ut nu. Där kommer han lyfta runt 33 meter så då blir R50.35 S Plus jättebra, säger Ove.

Tidigare i år anordnade Hüllert Maskin en kundresa till Merlos fabrik i Italien. Ove var en av kunderna som åkte med och fick se både fabriken och det senaste nyheterna från maskintillverkaren.

– Det var under resan som jag kikade på R50.35 S Plus för första gången. Efter resan har vi haft den på demo två gånger för att få en bättre uppfattning om dess egenskaper och vad just denna modellen kan tillföra vår maskinpark, säger Ove.

Nya R50.35 S Plus besitter både hög lyftkapacitet och lyfthöjd och är en av de senaste nyheterna från Merlo. Den nya modellen blir den första i Karlstad. I övriga Sverige finns det i skrivande stund endast tre teleskoplastare av samma modell.

– Våra förväntningar på den nya teleskoplastaren är att både kunderna och vår maskinist Jonas, ska bli nöjd, säger Ove Johansson om investeringen.

West 2000 har sedan innan en R40.26MCSS för uthyrning men i och med additionen av nya R50.35 S Plus har han nu två Merlo i företaget.

– Det ska bli intressant att testa en ny modell och att gå lite mer åt det gröna hållet, säger Ove.

Företagets nya R50.35 S Plus är just nu den tredje maskinen i sitt slag som finns i Sverige.

 


Läs mer om R50.35 S Plus här!

Fler nyheter

Öka produktionen och vinsten med en Merlo.
Tryggt maskinägande med service och support i världsklass
Nytta och mångsidighet med Merlo teleskoplastare

Hitta rätt teleskoplastare för din verksamhet.

Kontakta din lokala säljare så hjälper vi dig!

Roger Pettersson

Säljare
  • Småland/Blekinge/Skåne/Öland/Gotland
070-193 73 17
roger.pettersson@hullert.se
Säljare
  • Mellansverige
070-839 92 09
klas.vangen@hullert.se
Säljare
  • Norrbotten
  • Västerbotten
070-727 91 00
peter.sjostrom@hullert.se

Karl-Fredrik Bengtsson

Säljare
  • Skaraborg
  • Stockholm
  • Östergötland
070-193 73 10
karl-fredrik.bengtsson@hullert.se

Jakob Burge

Säljare
  • Göteborg
070-193 73 20
jakob.burge@hullert.se

Thomas Larsson

Säljare / Försäljningsadministration
  • Vara
070-193 73 02
thomas.larsson@hullert.se
Sök